Julebelysning

JULEBELYSNING


Otterup Handelsforening sørger for, at julestemningen breder sig hvert år i Otterup bymidte.

I 2019/2020 blev der lavet en gennemgribende omforandring m.h.t. julebelysning for igen at gøre det muligt, at få hængt granguirlander med lyskæder hen over gaderne i Jernbanegade, Bredgade og enkelt i Tværgade.

På Torvet opstilles et 10-12 meter højt juletræ, som også pyntes med forskellige lyskæder.

Ovennævnte arbejde kræver mobillift og kyndigt mandskab - og til den opgave er der i 2021 lavet en foreløbig 4 års-aftale med det lokale el-firma RD-EL ApS.


Kræmmerhusene i midtbyen julepyntes også med lyskæder.


Nogle meget store træer langs hovedgaden er blevet udsmykket med tusindvis af lys, som tændes hvert år samtidig med det store juletræ på Torvet. Juletræstændingen foregår som regel fredagen før den 1. søndag i advent (men tjek gerne kalenderen her for at være sikker) og tiltrækker hvert år tusindvis af børn og voksne, som gerne vil være med til at tænde træet sammen med julemanden.


Den ældste aktivitet i Otterup, som stadig afholdes hvert år, er Jul På Torvet den sidste søndag før jul. I et stort telt på Torvet midt i byen bydes der på gratis gløgg, saftevand og æbleskiver, der spilles julemusik, og et lille hyggeligt juletog kører ture med børnene. Julemanden kommer på besøg midt på eftermiddagen med godteposer til alle artige børn, og Jul På Torvet er en god og hyggelig anledning til at mødes og ønske god jul til venner, bekendte, naboer og alle andre.

Alle byens butikker holder også åbent.


Denne aktivitet arvede Otterup Handelsforening, da Otterup Borger- og Håndværkerforening nedlagde sig selv. Hvor gammel traditionen er, ved

ingen efterhånden.